Vilket fint pepp jag fick av er igår, tack!

Justin gjorde ett bra träningspass igår när vi var på Ågesta, det verkar som att det går bättre att träna på bortaplan (?) Självklart har jag hjälp av Kristian då och det är ju såklart lättare med vägledning och en dialog mellan oss hela tiden men att det blir sådan skillnad kan jag inte riktigt förstå på hans mentala del när allting bara snurrar igång i huvudet på honom i galoppen. Justin är absolut inte dum som står på bakbenen eller bockar, han blir bara väldigt het/stressad och galopperar mer på stället och uppåt än framåt. På söndag kommer Kristian hot och håller träningar för mig på hästarna, ska bli intressant att se hur det går då.

Hatti fortsätter leverera bra träningspass! Kristian tyckte att en Msv b:1 var lite i lättaste laget att börja med, men fick påminna han om att hon aldrig ens tävlat Msv C innan, då fick jag lite medhåll 😉
Superglad att Kristian kommer på söndag hem till mig.

Denna bild skickade Elin i måndags när vi lunchfodrade hästarna, man kan säga att vädret slog om rejält. Hoppas hopps att vädret blir bra så de större hagarna kan invigas.

Rider hemma fram till lunch, sedan ska jag till Enköping och hålla i träningar för ett gäng elever.

7 Kommentarer

 1. Amanda den 7 apr 2021 09:22 kl 09:22

  Kanske en del idé att Kristian hoppar upp och känner av Justin? Eller om du kan höra hur den gamla ägaren hanterade det? Du gör ett grymt jobb, säker på att du dessutom lär dig massor på denna resan. Heja dig och kämpa på ❤️

 2. Elin den 7 apr 2021 14:16 kl 14:16

  Jag vet inte om ni har testat detta, men min häst är väldigt het och stressad och fick då tips ifrån en equiterapeut att testa och ge magnesium. Detta fungerar jättebra på min häst, då det ska hjälpa främst så att musklerna slappnar av och då blir heta/spända hästar mer avslappnade. Min häst har blivit väldigt mycket lugnare och lägger energin ”rätt”.
  Jag har testat olika märken men tycker att den från krafft fungerat bäst då det endast är magnesium i den. Andra märken har nämligen även andra ingredienser i sina. 😊

  Hoppas ni hittar någon lösning som fungerar! 😊

  1
 3. Johanna den 7 apr 2021 20:26 kl 20:26

  Ditt ridhus är oisolerat?
  Testat den enkla grejen med en ljudisolerad huva?

  1
 4. Anette den 8 apr 2021 10:58 kl 10:58

  Har haft en häst där jag hade lite samma dilemma som du. Han blev alltid mer ”med mig” på bortaplan. Fick en känsla av att han inte kände sig lika kaxig borta, så att han lyssnade mer på mig och behövde ”hålla mig lite mer i handen”. Han körde inte sitt eget race borta på samma sätt.

 5. Kajsa den 9 apr 2021 09:51 kl 09:51

  Jag gav detta foder till min pigga herre CAVALOR PIANISSIMO. Fick en helt ny häst bara på några dagar och han vart jätte fin i hullet också. Vet inte om det funkar på Justin men tänkte tipsa iallafall. Ifall du vill testa 😀. Justin ser jätte fin ut och jag tror ni kommer komma hur långt som helst.

 6. Magdalena den 9 apr 2021 16:41 kl 16:41

  Jag tror på stor kuperad hage på flera hektar . Så springer han av sig själv. Funkar aĺltid på mina hästar , som blir väldigt pigga och heta av att stå i små hagar där det inte finns något at göra.
  Tack för din blogg! Väntar alltid ivrigt på nästa inlägg.

 7. M den 10 apr 2021 23:50 kl 23:50

  Magnesium hjälper endast om det är brist på magnesium i fodret. Vilket det ofta är och brist kan orsaka nervositet och muskelspänningar, men magnesium i sig är inte lugnande. Det är dock inte skadligt att ge lite mer än behovet, så det är värt att testa.
  Prova även att ta bort allt kraftfoder som innehåller mycket stärkelse och socker. Han är säkert en väldigt energisk häst av naturen, men stärkelse kan göra det värre. Exempel på lämpligt foder är granngårdens betfiber mash.
  Det är svårt med dessa heta hästar, men du får vara glad att han inte bockar eller sticker. Det kunde varit mycket värre haha. Han är ung, han är i en ny miljö och säkert väldigt annorlunda rutiner, ny ryttare, nytt foder. Det tar ca 1 år för en häst att landa 100% i sitt nya hem. Hans energi är ju det som kommer göra honom till en vinnare i framtiden! 😊 Det är många av de riktigt bra hästarna som varit halvtokiga som unga. Parzival tex var ju heltokig. Är säker på att du redar ut det, ta det lugnt och ha inte så höga krav på er. Det är en jobbig period just nu men det kommer gå över. Och tack för att du delar med dig även när det inte går bra! Så viktigt att inte bara visa upp det perfekta.

Kommentera