Köldskador

Jag har rejäla köldskador på mina lår, trots underställ, ridbyxor och oftast kappa eller kjol som täcker låren. Har haft dessa i några år och de återkommer varje vinter men usch vad ont det för och kliar ordentligt när jag kommer in till värmen.

Idag åkte jag med Justin och Dokki till Kristian för att träna de båda. Jag är väldigt nöjd över hur Justin hade lugnat ner sig idag mot igår. Det hjälpte att galoppera av honom ordentligt i lättsits igår. Jag fick frågan hur man bör korrigera heta och spända hästar som blir extra laddade nu på vintern, och för mig är det att rida på framåt, släpp handbromsen och våga rida på!
Han var även mycket bättre att göra iordning innan/efter träningen denna gång mot förra gången. Skönt!

Dokki stämde vi av rörelser inför imorgon, det kändes bra och alltid skönt att få ett genrep med detaljer nära inpå tävlingen. Eftersom tävlingen är på Strömsholm stallar jag inte upp honom, även det är skönt i denna kyla för både honom och mig. Dokki den kloka herren behöver man inte visa banan för som många andra gör, är han avspänd och mellan hand-skänkel så skulle han gå igenom eld för mig. Han kan tycka det är otäckt med skiftningar av ljus på banan men hur solen står sig när jag tävlar kan jag inte påverka på en träningstid dagen innan. Jag kommer rida några hemma innan lunch imorgon, sedan åker jag och Elin till Strömsholm. Kul! Härligt att göra första start imorgon, men det är på lördag det gäller att hålla tungan rätt i munnen.
Moa kommer åka med Hatti och Fiona till Ubbe imorgon för träning av honom. Bra planering och bra team så funkar det mesta att få ihop. Sedan tar Moa hand om stallet på eftermiddagen ensam när jag är iväg, Linda är ledig.

12 Kommentarer

 1. Bella den 4 feb 2021 22:38 kl 22:38

  Kanske långa chaps skulle vara något för dig ? Har hört att de håller värme bra

 2. Maria den 5 feb 2021 07:49 kl 07:49

  Såg en ny kappa som typ ser ut som en UHIP men som har värmeslingor både på rygg och ner på låren, det lät väldigt skönt 🙂 Tror det hette Equetechclothing

 3. Moa den 5 feb 2021 10:00 kl 10:00

  ariat vinterskor med långa chaps! sen kan man ha lång jacka/kjol UPPEPÅ. Kanske inte så dressyrigt men skönt 😀

 4. Lotta den 5 feb 2021 10:12 kl 10:12

  Jag säger bara mamelucker i ull. Dvs tighta shorts i ull. Det är det bästa som finns! 😂

  2
  • Sofia den 5 feb 2021 18:20 kl 18:20

   Håller med 😊 5. J den 5 feb 2021 11:48 kl 11:48

  När det är kallt på riktigt föredrar jag faktiskt termobyxor även om det inte är snyggt. Har ett par helskodda med dragkedja i sidorna så jag kan ha vinterridstövlar under. Har vinterridbyxor eller vinterlöpartights under termobyxorna också.
  Sedan tänker jag att det är bra att smörja huden med helosan, eller liknande, både morgon och kväll. Kanske finns bättre salva 🤔 man kan ju fråga på apoteket.

 6. M den 5 feb 2021 13:55 kl 13:55

  Varmt ridtäcke över dina ben och sen lång kappa över täcket! Uhip är för kort, finns andra som är bättre. 🙂
  För att få ridtäcket att ligga helt still kan du behöva dubbla täcken, jag brukar ha ländtacke i ull och teddyfodrat ridtäcke över, båda från Mias. Undertäcket håller fast ridtäcket. Obs funkar ej med halkiga material.

  1
 7. Johanna den 5 feb 2021 18:20 kl 18:20

  Testa skippa ridbyxorna!
  När det är riktigt kallt är det dumt ha material tight mot huden, underställ och sen termobyxor eller annan bra byxa med en luftspalt till underställ och hud tycker jag funkar bra.

  2
 8. Sarah den 5 feb 2021 21:28 kl 21:28

  När jag jobbade i stall i Skåne åkte jag på det där… Rejäla lila kakor på båda låren. Kliade så jag höll på att bli tokig. Kunde knappt böja mig framåt för då streamade det, svullet var det också. En tröst är att det har gått några år sedan dess och dom har inte kommit tillbaka varje år, små fläckar kan skymta i huden men jag försöker vara noggrann att hålla mig varm. Men jag gar klarat – 20 här i mellansverige bättre än – 2 i Skåne… Luftfuktigheten spelar nog in.
  Även om man vill köra varmvatten på området så är det inte någon bra metod har jag läst… Trots att det inte är så snyggt så är det nog att få in mer luft mellan lagren med kläder som gäller.

 9. Lina den 5 feb 2021 22:11 kl 22:11

  Artic rainlegs på benen annars kanske om du vill ha ridstövlar?

 10. Emelie den 6 feb 2021 10:47 kl 10:47

  Mitt bästa tips för att få bort köldskador är solarium. Brukar sola två tillfällen i ca 15 min så försvinner dem sen
  Solar aldrig solarium annars men det är värt att slippa kliandet😊

Kommentera